Auttavat puhelimet & chatit

Heille, jotka haluaisivat kertoa kokemastaan ja saada tukea


Tuntuuko tilanteesi sekavalta? Yritätkö ymmärtää, mitä tapahtuu? Epäiletkö itseäsi ja kokemuksiasi? Tuntuuko sinusta, että jokin on vialla? Pelottaako sinua? Tunnetko mahdollisesti jopa häpeää? Sinun ei tarvitse ratkoa ongelmiasi yksin. On olemassa ammattilaisia, jotka voivat auttaa sinua. Älä epäröi kertoa huolistasi.

Nollalinja 080 005 005

Nollalinjan valtakunnallinen maksuton puhelinpalvelu auttaa erilaisissa lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä tilanteissa ja antaa tietoa turvakodeista.

Nollalinjan auttava puhelin on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kokeneet väkivaltaa tai väkivallan uhkaa lähisuhteessa. Myös väkivaltaa tehneet voivat soittaa Nollalinjaan. Lisäksi, Nollalinjaan voivat soittaa väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset. Puhelusi Nollalinjaan ei näy puhelinlaskussasi eikä sinun tarvitse kertoa nimeäsi. Nollalinjan nettisivuilla on myös chat-palvelu.


Nollalinjassa työskentelevät koulutetut ja kokeneet terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.


Nollalinjalla voit puhua tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi sekä kysyä turvakoteihin liittyvistä asioista. Ammattilaisia sitoo vaitiolovelvollisuus. Sinun ei tarvitse antaa nimeäsi; ammattilainen, jolle puhut, ei näe puhelinnumeroasi.


Voit puhua ammattilaisten kanssa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Nollalinjan puhelinpalvelu auttaa 24/7 myös tulkkauspalvelun välityksellä kahdeksalla eri kielellä: arabia, dari, farsi, espanja, somali, sorani, thai ja venäjä.


Nollalinja puhelinpalveu (maksuton)

080 005 005

Avoinna 24/7


Nollalinjan chat-palvelu

Maanantai - keskiviikko 9 - 15

Torstai - perjantai 14 - 20


Nollalinjaexternal link icon

Nettiturvakoti

Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton verkkopalvelu, joka auttaa väkivallan kaikkia osapuolia – uhreja, väkivallantekijöitä, väkivaltaa todistaneita ja heidän läheisiään, myös lapsia ja nuoria, jotka ovat olleet väkivallan todistajina tai uhreina – tarjoamalla tietoa ja tukea keskustelujen muodossa (suomeksi) sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta sekä miten siitä selvitään. Nettiturvakoti tarjoaa sivustolla Apua väkivaltaan chatin, jossa voit keskustella ammattilaisten kanssa nimettömästi arkisin klo 12-18.


Apua väkivaltaan -chat

Arkisin klo 12-18

Voit keskustella nimettömästi suomeksi.


Nettiturvakotiexternal link icon

Heille, jotka pohtivat mahdollisesti tarvitsevansa tukea omaan käytökseensä


Onko sinun vaikea hillitä itseäsi ja vihan tunnettasi? Tuntuuko sinusta, että sinulla on kaavamainen, toistuva tapa reagoida etkä kykene muuttamaan sitä? Pelkäätkö voivasi satuttaa läheistäsi? Avun hankkiminen voi tuntua haastavalta. Saatat tuntea jopa häpeää. Et ole yksin; apua ja tukea on saatavilla ammattilaisilta tekijöille, jotka haluavat saada apua lähisuhdeväkivaltaan liittyviin ongelmiin. Avun hankkiminen on rohkea teko.

Lyömätön Linja Espoossa ry

Lyömätön Linja Espossa ry tarjoaa apua ja tukea pääosin Länsi-Uudellamaalla asuville miehille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa lähisuhteissaan. Lyömätön Linja Espoossa ry tarjoaa yksilö- ja ryhmämuotoista tukea väkivallan käyttäjille, sekä myös kokijoille. Muiden palveluntuottajien kanssa yhteistyössä järjestettyinä myös parisuhdetapaamiset voivat olla mahdollisia. Lyömättömässä Linjassa voi osallistua väkivallan katkaisuohjelmaan.


Ajanvaraus



Espoo
Lyömätön Linja Espoossa ry
09 276 6280

kontakti@lyomatonlinja.fi


Miehen Linja (maahanmuuttajataustaisille miehille)
09 276 628 99

kontakti@lyomatonlinja.fi


Lyömätön Linja Espoossa ryexternal link icon

Lyömätön tie - Väkivallan katkaisuohjelma®external link icon

Miessakit ry:n Lyömätön Linja (miehille)

Miessakit ry:n Lyömätön Linja tarjoaa tukea ja apua miehille, jotka käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä, henkistä tai fyysistä väkivaltaa puolisoaan, seurustelukumppaniaan, lastaan tai muuta läheistään kohtaan. Lyömättömän Linjan toimintamuotoja ovat yksilö-, pari- ja ryhmätyöskentely. Miessakit ry tarjoaa myös useita muita palveluita miehille, mm. vanhemmuuteen, väkivallan kokemuksiin sekä eroon liittyvää keskustelutukea.


Pääkaupunkiseudulla

044 751 1334

lyomaton.linja@miessakit.fi

Kuopion alue
044 783 7923

miessakit.kuopio@miessakit.fi


Pääkaupunkiseudun ja Kuopion toimipisteiden lisäksi tukea on saatavilla valtakunnallisesti puhelimitse ja verkossa.

Miessakit ry Lyömätön Linjaexternal link icon

Miessakit ry Yhteydenottolomakeexternal link icon

Maria Akatemia (naisille)

Maria Akatemia on erikoistunut naisten henkisen pahoinvoinnin tunnistamiseen ja hoitoon sekä naisten tekemän väkivallan ehkäisyyn. Maria Akatemian auttava puhelin Avoin linja ja Naisenväkivalta chat ovat naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.


Avoin linja

09 7562 2260

Perjantaisin klo 12 - 14

Maria Akatemiaexternal link icon


Naisenvakivalta chat

Tiistaisin 10 - 12 ja 15 - 17
Keskiviikkoisin 12 - 14
Torstaisin 10 - 12 ja 14 - 16

Perjantaisin 10 - 12


Naisenväkivaltaexternal link icon

Apua fyysiseen ja mielen terveyteen


Keskusteluapu ja ohjausta äkillisissä terveysongelmissa, raiskaustapauksissa ja mielenterveysongelmissa. Hätätilanteessa soita 112.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen 0800 97899

Tukinainen on valtakunnallinen uhrien tukikeskus, joka tarjoaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille ja heidän omaisilleen. Lisäksi se tarjoaa yhteistyötä, konsultointia ja koulutusta eri alojen ammattilaisille, viranomaisille, organisaatioille ja oppilaitoksille.


Tukinainen Kriisipäivystys (maksuton)

0800 97899
Maanantai - torstai 9 - 15
Perjantaisin suljettu
Lauantai - sunnuntai 15 - 21


Tukinainen Juristipäivystys (maksuton)

0800 97895

Maanantai - torstai 11 - 16

Perjantaisin suljettu


Raiskauskriisikeskus Tukinainenexternal link icon

MIELI ry Kriisipuhelin 09 2525 0111

MIELI Suomen Mielenterveys ry tarjoaa mielenterveystukea vaikeissa elämäntilanteissa ja kriisitilanteissa oleville ihmisille. Voit keskustella ajatuksistasi, tunteistasi ja tilanteestasi luottamuksellisesti kriisityöntekijän tai koulutetun vapaaehtoisen kanssa.


Puhelun hinta on puhelinliittymän perusmaksu, mutta neuvonta on maksutonta ja tarvittaessa anonyymiä.


MIELI ry:n Kriisipuhelin

09 2525 0111

Avoinna 24/7


MIELI ry Kriisipuhelinexternal link icon

Päivystysapu äkillisiin terveysongelmiin 116117

Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa esim. voimakas rintakipu, hengitysvaikeudet, tajuttomuus, halvausoireet tai äkilliset kouristukset, soita 112.


Päivystysapu 116117 on hyvinvointialueesi järjestämä maksuton neuvontapalvelu, joka neuvoo äkillisissä terveysongelmissa. Soita Pävystysavun numeroon 116117 ennen päivystykseen hakeutumista.


Päivystysavussa terveydenhuollon ammattilaiset kertovat, vaatiiko tilanteesi hakeutumista lääkäriin. Jos itsehoito riittää tilanteeseesi, saat luotettavat itsehoito-ohjeet.


Palvelu on saatavilla kaikkialla Suomessa Lappia ja Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


Päivystysapu (maksuton)

116117

Avoinna 24/7


Päivystysapuexternal link icon

Muuta tukea


Elämässä on erilaisia tilanteita ja käännekohtia, jotka voivat tuntua haastavilta. Apua on tarjolla.

Talous- ja velkaneuvonta

Älä jää yksin murehtimaan talousasioitasi – pyydä apua heti, jos jokin omassa tai läheisesi taloudessa huolestuttaa. Talous- ja velkaneuvojat ovat tukenasi, kun pohdit omaa talouttasi. He tarjoavat neuvoja arjen talousasioihin, kuten rahankäytön suunnitteluun ja budjetin hallintaan.


Talous- ja velkaneuvonnasta saat apua myös velkatilanteeseesi, he voivat avustaa järjestelylainan ja velkajärjestelyn hakemisessa. Ota rohkeasti yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan, vaikka velkaa ei olisikaan tai se olisi vähäistä.


Oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta on maksutonta ja valtion järjestämää. Neuvontaa tarjoavat talous- ja velkaneuvojat sekä heitä avustavat oikeusapusihteerit. Kaikki neuvonta on luottamuksellista, ja henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus.


Talous- ja velkaneuvonta chat

Maanantaista perjantaihin 10 - 12

Torstaisin 14 - 16


Oikeus.fi Talous- ja velkaneuvontaexternal link icon

Uskontojen uhrien tuki 0400 466 990

Uskontojen Uhrien Tuki ry (tunnetaan myös nimellä UUT lyhenteellä suomeksi) tukee ihmisiä, jotka ovat kohdanneet erilaisia ongelmia ja väärinkäytöksiä uskonnollisissa ryhmissä. UUT:n vapaaehtoistyöntekijät ovat kohdanneet uskonnollisen hyväksikäytön uhreja eri uskonnollisista taustoista.

Jos haluat keskustella kokemuksistasi nimettömästi ja luottamuksellisesti, voit soittaa heidän neuvontapuhelimeen. Tukipuhelimen vapaaehtoiset ovat UUT:n kouluttamia ja heillä on henkilökohtaisia kokemuksia uskonnollisista yhteisöistä.


Uskontojen uhrien vertaistukipuhelin

0400 466 990
Tiistaisin klo 18 - 20

Torstaisin ja lauantaisin klo 13 - 15


Tuki englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi ota yhteyttä: tiedotus@uut.fi


Uskontojen Uhrien Tuki ryexternal link icon

Apua eroon -verkkopalvelu erotilanteeseen

Apua eroon on Ensi- ja Turvakotien Liiton verkkopalvelu. Sivusto tarjoaa tukea perheille, jotka käyvät läpi asumuseron tai avioeron.


Sivustolla on myös chat, jossa voit keskustella:

  • parisuhteen ristiriidoista ja eron pohdinnasta
  • suhteen loppumisesta
  • miten selviytyä avioerosta
  • avioeron jälkeisestä vanhemmuudesta
  • lapsen asemaan ja huomioimiseen liittyvistä teemoista
  • avioeroon, vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvät palvelut ja käytännöt


Chatin käyttö ei edellytä rekisteröitymistä, ja keskustelu tapahtuu nimettömästi ja kahdenkeskisesti päivystäjän kanssa.


Apua eroon Chat

Maanantaisin 9 - 10 ja 12 - 18
Tiistai-perjantai 12 - 18
Keskiviikkoisin 9 - 10
Lauantaisin 14 - 17


Apua eroon Teemakeskustelut chatissa

Tiistaisin 18 - 19.


Teemakeskusteluissa voit esittää kysymyksiä kansainvälisistä huoltajuuskiistoista, kahden kulttuurin eroista, lapsikaappauksesta ja sen uhasta. Teemachatit toteutetaan yhteistyössä Kaapatut lapset ry:n kanssa.


Apua eroonexternal link icon

Pakkoavioliitto ja ihmiskauppa

Ihmiskauppa.fi on sivusto, joka kokoaa yhteen tietoa ihmiskaupasta ja ihmiskaupan vastaisesta toiminnasta Suomessa. Se tarjoaa myös tukea ja ohjausta pakkoavioliittoon liittyvissä asioissa. Sivustoa ylläpitää Kansallinen ihmiskaupan uhrien avustusjärjestelmä. Voit ottaa yhteyttä ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään anonyymisti.


Puhelun hinta on normaali matkapuhelinmaksu tai paikallispuhelumaksu.


Ihmiskauppa auttava puhelin

02 954 63 177

Avoinna 24/7


Ihmiskauppa.fiexternal link icon


Rikosuhripäivystyksen (RIKU) ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelu tarjoaa maksuttomasti apua kaikissa ihmiskauppaan liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää: Ihmiskaupan uhri voi olla kuka tahansa.


RIKU Ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelu

040 632 9293

myös tekstiviestit tai Whatsapp

Arkisin klo 13 - 15

help@riku.fi

RIKU Ihmiskauppaexternal link icon

Pikapoistuminen
Feedbackexternal link icon