Auttavat puhelimet & chatit
Heille, jotka haluaisivat kertoa kokemastaan ja saada tukea
Tuntuuko tilanteesi sekavalta? Yritätkö ymmärtää, mitä tapahtuu? Epäiletkö itseäsi ja kokemuksiasi? Tuntuuko sinusta, että jokin on vialla? Pelottaako sinua? Tunnetko mahdollisesti jopa häpeää? Sinun ei tarvitse ratkoa ongelmiasi yksin. On olemassa ammattilaisia, jotka voivat auttaa sinua. Älä epäröi kertoa huolistasi.
Nollalinjan valtakunnallinen maksuton puhelinpalvelu auttaa erilaisissa lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä tilanteissa ja antaa tietoa turvakodeista.
Nollalinjan auttava puhelin on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kokeneet väkivaltaa tai väkivallan uhkaa lähisuhteessa. Myös väkivaltaa tehneet voivat soittaa Nollalinjaan. Lisäksi, Nollalinjaan voivat soittaa väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset. Puhelusi Nollalinjaan ei näy puhelinlaskussasi eikä sinun tarvitse kertoa nimeäsi. Nollalinjan nettisivuilla on myös chat-palvelu.
Nollalinjassa työskentelevät koulutetut ja kokeneet terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.
Nollalinjalla voit puhua tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi sekä kysyä turvakoteihin liittyvistä asioista. Ammattilaisia sitoo vaitiolovelvollisuus. Sinun ei tarvitse antaa nimeäsi; ammattilainen, jolle puhut, ei näe puhelinnumeroasi.
Voit puhua ammattilaisten kanssa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Nollalinjan puhelinpalvelu auttaa 24/7 myös tulkkauspalvelun välityksellä kahdeksalla eri kielellä: arabia, dari, farsi, espanja, somali, sorani, thai ja venäjä.
Nollalinja puhelinpalveu (maksuton)
080 005 005
Avoinna 24/7
Nollalinjan chat-palvelu
Maanantai - keskiviikko 9 - 15
Torstai - perjantai 14 - 20
Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton verkkopalvelu, joka auttaa väkivallan kaikkia osapuolia – uhreja, väkivallantekijöitä, väkivaltaa todistaneita ja heidän läheisiään, myös lapsia ja nuoria, jotka ovat olleet väkivallan todistajina tai uhreina – tarjoamalla tietoa ja tukea keskustelujen muodossa (suomeksi) sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta sekä miten siitä selvitään. Nettiturvakoti tarjoaa sivustolla Apua väkivaltaan chatin, jossa voit keskustella ammattilaisten kanssa nimettömästi arkisin klo 12-18.
Apua väkivaltaan -chat
Arkisin klo 12-18
Voit keskustella nimettömästi suomeksi.
Heille, jotka pohtivat mahdollisesti tarvitsevansa tukea omaan käytökseensä
Onko sinun vaikea hillitä itseäsi ja vihan tunnettasi? Tuntuuko sinusta, että sinulla on kaavamainen, toistuva tapa reagoida etkä kykene muuttamaan sitä? Pelkäätkö voivasi satuttaa läheistäsi? Avun hankkiminen voi tuntua haastavalta. Saatat tuntea jopa häpeää. Et ole yksin; apua ja tukea on saatavilla ammattilaisilta tekijöille, jotka haluavat saada apua lähisuhdeväkivaltaan liittyviin ongelmiin. Avun hankkiminen on rohkea teko.
Lyömätön Linja Espossa ry tarjoaa apua ja tukea pääosin Länsi-Uudellamaalla asuville miehille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa lähisuhteissaan. Lyömätön Linja Espoossa ry tarjoaa yksilö- ja ryhmämuotoista tukea väkivallan käyttäjille, sekä myös kokijoille. Muiden palveluntuottajien kanssa yhteistyössä järjestettyinä myös parisuhdetapaamiset voivat olla mahdollisia. Lyömättömässä Linjassa voi osallistua väkivallan katkaisuohjelmaan.
Ajanvaraus
Espoo
Lyömätön Linja Espoossa ry
09 276 6280
kontakti@lyomatonlinja.fi
Miehen Linja (maahanmuuttajataustaisille miehille)
09 276 628 99
kontakti@lyomatonlinja.fi
Miessakit ry:n Lyömätön Linja tarjoaa tukea ja apua miehille, jotka käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä, henkistä tai fyysistä väkivaltaa puolisoaan, seurustelukumppaniaan, lastaan tai muuta läheistään kohtaan. Lyömättömän Linjan toimintamuotoja ovat yksilö-, pari- ja ryhmätyöskentely. Miessakit ry tarjoaa myös useita muita palveluita miehille, mm. vanhemmuuteen, väkivallan kokemuksiin sekä eroon liittyvää keskustelutukea.
Pääkaupunkiseudulla
044 751 1334
lyomaton.linja@miessakit.fi
Kuopion alue
044 783 7923
miessakit.kuopio@miessakit.fi
Pääkaupunkiseudun ja Kuopion toimipisteiden lisäksi tukea on saatavilla valtakunnallisesti puhelimitse ja verkossa.
Maria Akatemia on erikoistunut naisten henkisen pahoinvoinnin tunnistamiseen ja hoitoon sekä naisten tekemän väkivallan ehkäisyyn. Maria Akatemian auttava puhelin Avoin linja ja Naisenväkivalta chat ovat naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.
Avoin linja
09 7562 2260
Perjantaisin klo 12 - 14
Maria Akatemia
Naisenvakivalta chat
Tiistaisin 10 - 12 ja 15 - 17
Keskiviikkoisin 12 - 14
Torstaisin 10 - 12 ja 14 - 16
Perjantaisin 10 - 12
Apua fyysiseen ja mielen terveyteen
Keskusteluapu ja ohjausta äkillisissä terveysongelmissa, raiskaustapauksissa ja mielenterveysongelmissa. Hätätilanteessa soita 112.
Tukinainen on valtakunnallinen uhrien tukikeskus, joka tarjoaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille ja heidän omaisilleen. Lisäksi se tarjoaa yhteistyötä, konsultointia ja koulutusta eri alojen ammattilaisille, viranomaisille, organisaatioille ja oppilaitoksille.
Tukinainen Kriisipäivystys (maksuton)
0800 97899
Maanantai - torstai 9 - 15
Perjantaisin suljettu
Lauantai - sunnuntai 15 - 21
Tukinainen Juristipäivystys (maksuton)
0800 97895
Maanantai - torstai 11 - 16
Perjantaisin suljettu
MIELI Suomen Mielenterveys ry tarjoaa mielenterveystukea vaikeissa elämäntilanteissa ja kriisitilanteissa oleville ihmisille. Voit keskustella ajatuksistasi, tunteistasi ja tilanteestasi luottamuksellisesti kriisityöntekijän tai koulutetun vapaaehtoisen kanssa.
Puhelun hinta on puhelinliittymän perusmaksu, mutta neuvonta on maksutonta ja tarvittaessa anonyymiä.
MIELI ry:n Kriisipuhelin
09 2525 0111
Avoinna 24/7
Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa esim. voimakas rintakipu, hengitysvaikeudet, tajuttomuus, halvausoireet tai äkilliset kouristukset, soita 112.
Päivystysapu 116117 on hyvinvointialueesi järjestämä maksuton neuvontapalvelu, joka neuvoo äkillisissä terveysongelmissa. Soita Pävystysavun numeroon 116117 ennen päivystykseen hakeutumista.
Päivystysavussa terveydenhuollon ammattilaiset kertovat, vaatiiko tilanteesi hakeutumista lääkäriin. Jos itsehoito riittää tilanteeseesi, saat luotettavat itsehoito-ohjeet.
Palvelu on saatavilla kaikkialla Suomessa Lappia ja Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Päivystysapu (maksuton)
116117
Avoinna 24/7
Muuta tukea
Elämässä on erilaisia tilanteita ja käännekohtia, jotka voivat tuntua haastavilta. Apua on tarjolla.
Älä jää yksin murehtimaan talousasioitasi – pyydä apua heti, jos jokin omassa tai läheisesi taloudessa huolestuttaa. Talous- ja velkaneuvojat ovat tukenasi, kun pohdit omaa talouttasi. He tarjoavat neuvoja arjen talousasioihin, kuten rahankäytön suunnitteluun ja budjetin hallintaan.
Talous- ja velkaneuvonnasta saat apua myös velkatilanteeseesi, he voivat avustaa järjestelylainan ja velkajärjestelyn hakemisessa. Ota rohkeasti yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan, vaikka velkaa ei olisikaan tai se olisi vähäistä.
Oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta on maksutonta ja valtion järjestämää. Neuvontaa tarjoavat talous- ja velkaneuvojat sekä heitä avustavat oikeusapusihteerit. Kaikki neuvonta on luottamuksellista, ja henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus.
Talous- ja velkaneuvonta chat
Maanantaista perjantaihin 10 - 12
Torstaisin 14 - 16
Uskontojen Uhrien Tuki ry (tunnetaan myös nimellä UUT lyhenteellä suomeksi) tukee ihmisiä, jotka ovat kohdanneet erilaisia ongelmia ja väärinkäytöksiä uskonnollisissa ryhmissä. UUT:n vapaaehtoistyöntekijät ovat kohdanneet uskonnollisen hyväksikäytön uhreja eri uskonnollisista taustoista.
Jos haluat keskustella kokemuksistasi nimettömästi ja luottamuksellisesti, voit soittaa heidän neuvontapuhelimeen. Tukipuhelimen vapaaehtoiset ovat UUT:n kouluttamia ja heillä on henkilökohtaisia kokemuksia uskonnollisista yhteisöistä.
Uskontojen uhrien vertaistukipuhelin
0400 466 990
Tiistaisin klo 18 - 20
Torstaisin ja lauantaisin klo 13 - 15
Tuki englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi ota yhteyttä: tiedotus@uut.fi
Apua eroon on Ensi- ja Turvakotien Liiton verkkopalvelu. Sivusto tarjoaa tukea perheille, jotka käyvät läpi asumuseron tai avioeron.
Sivustolla on myös chat, jossa voit keskustella:
- parisuhteen ristiriidoista ja eron pohdinnasta
- suhteen loppumisesta
- miten selviytyä avioerosta
- avioeron jälkeisestä vanhemmuudesta
- lapsen asemaan ja huomioimiseen liittyvistä teemoista
- avioeroon, vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvät palvelut ja käytännöt
Chatin käyttö ei edellytä rekisteröitymistä, ja keskustelu tapahtuu nimettömästi ja kahdenkeskisesti päivystäjän kanssa.
Apua eroon Chat
Maanantaisin 9 - 10 ja 12 - 18
Tiistai-perjantai 12 - 18
Keskiviikkoisin 9 - 10
Lauantaisin 14 - 17
Apua eroon Teemakeskustelut chatissa
Tiistaisin 18 - 19.
Teemakeskusteluissa voit esittää kysymyksiä kansainvälisistä huoltajuuskiistoista, kahden kulttuurin eroista, lapsikaappauksesta ja sen uhasta. Teemachatit toteutetaan yhteistyössä Kaapatut lapset ry:n kanssa.
Ihmiskauppa.fi on sivusto, joka kokoaa yhteen tietoa ihmiskaupasta ja ihmiskaupan vastaisesta toiminnasta Suomessa. Se tarjoaa myös tukea ja ohjausta pakkoavioliittoon liittyvissä asioissa. Sivustoa ylläpitää Kansallinen ihmiskaupan uhrien avustusjärjestelmä. Voit ottaa yhteyttä ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään anonyymisti.
Puhelun hinta on normaali matkapuhelinmaksu tai paikallispuhelumaksu.
Ihmiskauppa auttava puhelin
02 954 63 177
Avoinna 24/7
Rikosuhripäivystyksen (RIKU) ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelu tarjoaa maksuttomasti apua kaikissa ihmiskauppaan liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää: Ihmiskaupan uhri voi olla kuka tahansa.
RIKU Ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelu
040 632 9293
myös tekstiviestit tai Whatsapp
Arkisin klo 13 - 15
help@riku.fi