Terveyspalvelut

Sinulla on oikeus käyttää julkisia terveyspalveluja Suomessa, jos sinulla on kotikunta Suomessa. Voit käyttää myös yksityisiä terveyspalveluita.

Sairaanhoitokulut

Suomessa on edulliset ​​julkiset terveyspalvelut kaikille maassa pysyvästi asuville. Lisäksi työnantajat tarjoavat työntekijöilleen työterveyspalveluja.


Jos sinulla ei ole kotikuntaa Suomessa tai et ole Suomen sairausvakuutuksen piirissä, sinulla voi olla oikeus terveydenhuoltoon tai Kelan korvauksiin muilla perusteilla. Tätä oikeutta tulee hakea erikseen.


Kysy lisää Kelan kansainvälisten tilanteiden yksiköstä


Kela Sairastaminenexternal link icon

Kelakorvaukset yksyisestä sairaanhoidstaexternal link icon

Sosiaali- ja terveysministeriöexternal link icon

Seri-tukikeskus seksuaalisen väkivallan uhreille

Seri-tukikeskus on seksuaalista väkivaltaa kokeneiden tukiyksikkö kaikille yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskus on matalan kynnyksen yksikkö, jonne voit mennä yksin, ystävien tai omaisten kanssa tai viranomaisen ohjauksesta.


Jos olet kokenut seksuaalista väkivaltaa, esim. raiskaus, on tärkeää ottaa yhteyttä Seri-tukikeskukseen niin pian kuin mahdollista.


Rikosilmoituksen tekeminen ei ole tukikeskukseen hakeutumisen ehto, vaikka ilmoituksen tekemistä suositellaan.


Seri-tukikeskus tarjoaa oikeuslääketieteellistä tutkimusta, traumatukea, psykologista neuvontaa ja terapiaa seksuaalisen väkivallan uhreille. Seri-tukikeskuksessa työskentelee moniammatillinen tiimi: lääkäreitä, päivystäviä lääkäreitä, kätilöitä, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä.


Lista ja linkit Seri-tukikeskuksiin löytyvät THL:n sivuilta:


THL Seri-tukikeskuksetexternal link icon

Pikapoistuminen
Feedbackexternal link icon