Muuta tukea

Auttavia tahoja erilaisiin elämän haasteisiin sekä apua avioliittoon ja avioeroon liittyvissä asioissa. Lisäämme yhteystietoja osana palveluidemme kehittämistä käyttäjien tarpeiden mukaan.

Suomi.fi

Suomi.fi on Suomen valtion tarjoama verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen erilaisia julkisia palveluita ja tietoa. Suomi.fi-sivustolta löytyy tietoa esimerkiksi viranomaisten palveluista, lainsäädännöstä, etuuksista ja oikeuksista. Se tarjoaa myös linkkejä eri viranomaisten verkkopalveluihin.


Sivustoa voidaan käyttää esimerkiksi erilaisten asioiden hoitamiseen verkossa, kuten viranomaisasioiden selvittämiseen, lomakkeiden täyttämiseen tai tietojen päivittämiseen. Suomi.fi pyrkii helpottamaan kansalaisten ja yritysten asiointia julkisen sektorin kanssa tarjoamalla kootusti tietoa ja palveluita yhdellä verkkosivustolla.


Suomi.fi Tiedot ja palvelutexternal link icon

Avioliitto

Avioliitto voi olla kirkollinen tai siviiliavioliitto. Suomessa lailliset avioliitot vahvistaa evankelis-luterilaiset ja ortodoksiset kirkot sekä rekisteröidyt uskonnolliset yhteisöt, joilla on siihen oikeus.


Avioliittolaki asettaa avioliiton solmimisen ehdot ja mihin avioliitto velvoittaa.


Oikeus.fi Avioliittoexternal link icon

Digi- ja väestötietovirastoexternal link icon

Avioero/asumusero

Kun suhteesi päättyy, saattaa tuntua, että elämäsi pysähtyy. Eroon liittyy tunnekuorman lisäksi paljon myös käytännön järjestelyä, kuten talous, asuminen ja lasten asiat.


Jos sinusta tai perheestäsi tuntuu, että voimat ovat loppumassa, älä viivyttele avun pyytämistä. Jos tuntuu, että asioista ei päästä yhteisymmärrykseen, on tärkeää hakea apua, varsinkin jos on yhteisiä lapsia. Avioeron tai asumuseroa läpikäyville on tarjolla useita palveluita.


Apua eroon -sivusto
tarjoaa tukea ihmisille, jotka käyvät läpi avo- tai avioeroa.


Suomi.fi Avo- tai avioero
sivustolla lista saatavilla olevista palveluista ja Ero puolisosta opas.


Oikeus.fi Avioero
sivustolta löydät oikeudellista tietoa avioerosta.

Pikapoistuminen
Feedbackexternal link icon