AinoAid™ Blogikirjoitukset

Tervetuloa AinoAid™-blogisivulle! Sukella tiedon ja inspiraation ja maailmaan. Esittelemme ylpeänä kuratoidun blogitekstikokoelmamme Mediumissa. Blogimme on digitaalinen kanvas, jossa ideat kukoistavat, tarinat avautuvat ja oivallukset ovat keskiössä. Osa blogimme teksteistä on englanniksi.


Varoitus: Sisältää perheväkivallasta selviytyneiden tarinoita, saattaa aiheuttaa ahdistusta tai epämukavuutta.


Tutustu blogipostauksiimme Mediumissa:


  1. “Minun kohdallani väkivalta alkoi henkisellä tavalla: rajoittamalla, hallitsemalla, arvostelemalla, syyttämällä, uhkailemalla” — väkivallasta selviytynyt Kati. Tunnistin tilanteen jo varhain mutta en halunnut huomioida varoitusmerkkejä. Väkivalta parisuhteessa kasvaa hitaasti ja sen kierre pahenee pikkuhiljaa. Aluksi uhri ei edes ymmärrä suhteen muuttuvan yhä väkivaltaisemmaksi.
  2. Ymmärsin, että oli aika lähteä suhteesta, kun en enää tunnistanut peilikuvaani — Väkivallasta selviytynyt Sofia Pajunen. Ensimmäistä kertaa aloin miettiä asiaa, kun luin lehtiartikkelia aiheesta. Siinä oli esimerkkejä henkisestä väkivallasta, esimerkiksi raivostumisesta täysin yllättäen. Artikkeli vastasi moniin kysymyksiini, lähinnä siihen, oliko riitelymme normaalia “riitelyä”.
  3. Elin noin kaksi vuotta suhteessa, jossa toinen osapuoli oli narsisti, tunneheikko ja henkisesti väkivaltainen — Sinin (nimi muutettu) selviytymistarina. Havahduin tilanteeseen, kun huomasin, että olin luopunut monesta itselleni tärkeästä asiasta ja kaikki arki ja tekeminen tapahtui toisen henkilön ehdoilla. Ja silloin viimeistään, kun burn out tuli päälle toista kertaa.
  4. Rajojen asettaminen — Rakkauttako? On helppoa sanoa “kyllä”, koska silloin voi kokea tulevansa hyväksytyksi. Vanhemmille, olemalla kiltti lapsi. Tekemällä kaiken, kuten he haluavat. Ystäville, päästäksemme mukaan. Kumppanille, suhteesta kiinnipitämisen turvaamiseksi. Työnantajalle, varmistaaksemme työpaikan jatkuvuuden ja mahdollisen etenemisen. Lapsille, yrittäessämme välttää erimielisyyksiä.
  5. Barriers to overcome for survivors. We’ve learned about many of these barriers from our interviews and working with survivors. Recently we introduced social media series where we showcased some of these obstacles so others could better understand why it is so difficult to speak out and gave examples how other survivors overcame those barriers.
  6. Why it’s important to address the healing support of perpetrators as well. When it comes to addressing domestic violence, it is important to focus not only on the victims, but also on the perpetrators. By providing support and healing to perpetrators of domestic violence, we can help to break the cycle of abuse and prevent further harm to victims.


Seuraa meitä Mediumissa pysyäksesi ajan tasalla uusimmista blogikirjoituksistamme.


Medium blogiinexternal link icon

Pikapoistuminen
Feedbackexternal link icon