Jos haluat irtaantua suhteesta

Suhteen lopettaminen ei ole helppoa. Itse asiassa se voi olla todella vaikeaa, ja ulkopuolinen tuki voi olla hyödyllistä. Suhteessasi voi olla hyviä puolia, ja siitä luopuminen voi olla vaikeaa. Ero, avoero tai avioero voivat myös olla pelottavia monella tapaa.


Jos harkitset eroa väkivaltaisesta suhteesta, on tärkeää priorisoida turvallisuutesi ja hyvinvointisi. Jos tarvitset tukea, keskustele ammattilaisten kanssa siitä, kuinka voit suunnitella lähtemisen turvallisesti.


Muista, että jokainen tilanne on ainutlaatuinen ja turvallisuuden tulee olla etusijalla. Räätälöi sinun tapasi irtaantua olosuhteidesi perusteella ja pyydä ammattiapua edetäksesi eroprosessissa turvallisesti ja tehokkaasti.

Suunnittele huolellisesti

Suunnittele ero huolellisesti valitsemalla turvallinen aika ja paikka. Jos mahdollista, pyydä tukihenkilöitä tai viranomaisia ​​paikalle lähdön ajaksi turvallisuutesi varmistamiseksi.


Pidä suunnitelmasi luottamuksellisina. Vältä keskustelemasta niistä väkivaltaisen kumppanin läsnäollessa tai paikoissa, joissa sinut voidaan kuulla. Etsi yksityisiä ja turvallisia viestintätapoja.


Jos mahdollista, aloita taloudellisen riippumattomuuden rakentaminen säästämällä rahaa tai etsimällä työtä. Harkitse erillisen pankkitilin avaamista ja tärkeiden asiakirjojen keräämistä. Suunnittele hyvissä ajoin, kuinka saat uuden asunnon.

Tee turvasuunnitelma

Turvasuunnitelma takaa hyvinvointisi eron aikana ja sen jälkeen. Siihen voi sisältyä turvallisen yöpymispaikan varmistaminen, luotettavien henkilöiden tiedottaminen tilanteestasi ja suunnitelman laatiminen hätätilanteessa.


Laita passi ja tärkeät asiakirjat turvalliseen paikkaan, josta kumppanisi ei löydä niitä.


Vaihda kaikki salasanasi, jotta väkivallan tekijä ei pääse käsiksi sähköpostiisi tai pankkitiliisi.

Read moreexternal link icon

Hae tukea

Ota yhteyttä auttaviin puhelimiin, yhteystietoja löydät Auttavat puhelimet & chatit -sivulta. Ammattilaiset voivat tarjota ohjausta, tukea ja resursseja auttaakseen sinua prosessin läpi.


Ota yhteyttä luotettuihin ystäviin ja perheeseen, jotka voivat tarjota henkistä tukea ja apua eroprosessin aikana. Kerro heille tilanteestasi ja laadi suunnitelma yhteydenpitoon ja turvassa pysymiseen.

Kerää dokumentaatiota

Kerää ja talleta todisteita väkivallasta, mukaan lukien valokuvat, viestit tai todistajien lausunnot. Nämä todisteet voivat olla tärkeitä mahdollisessa oikeusprosessissa tai turvamääräysten saamiseksi.

Priorisoi itsestäsi huolehtiminen

Hae terapiaa tai neuvontaa traumasta eheytyäkesi ja kehittääksesi selviytymismekanismeja. Pidä huolta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistasi.

Hae oikeusapua

Keskustele perheväkivaltatapauksista kokeneen asianajajan kanssa ymmärtääksesi lailliset oikeutesi, vaihtoehtosi ja mahdolliset eron seuraukset. Rikoskuhripäivystys (RIKU) tarjoaa tukea.

Tee yksityiskohtaiset sopimukset lapsista

Tee yksityiskohtaiset sopimukset lapsiin ja avioeroon liittyvistä asioista viranomaisten avulla. Jos teillä on yhteisiä lapsia ja olette lähteneet salassa, ilmoita tekijälle, että olette kaikki turvassa. Luota lastensuojeluun.

Lähdettyäsi katkaise yhteys tekijään kokonaan

Älä päästä entistä kumppaniasi kotiisi missään olosuhteissa. Tutki mahdollisuuttasi saada tuomioistuimelta lähestymiskielto, jolla kielletään väkivaltaista kumppania ottamasta yhteyttä tai lähestymästä sinua.

Pikapoistuminen
Feedbackexternal link icon