Tunnista digitaalinen väkivalta

Digitaalinen väkivalta (myös verkko/kyber väkivalta) on teknologian käyttämistä keinona yksilöiden tai ryhmien maalittamiseen, pelotteluun tai vahingoittamiseen. Digitaalinen väkivalta voi esiintyä eri muodoissa, mukaan lukien:

Verkkokiusaaminen

Jatkuvaa, loukkaavaa tai uhkaavaa toimintaa verkossa tarkoituksenaan vahingoittaa, pelotella tai nöyryyttää toista henkilöä.

Verkkohäirintä

Toistuvien, ei-toivottujen tai loukkaavien viestien, kommenttien tai sisällön lähettäminen, joka aiheuttaa usein henkistä kärsimystä tai pelkoa vastaanottajalle.

Kostoporno

Yksityisten tai intiimien kuvien tai videoiden jakaminen henkilöstä ilman hänen suostumustaan nöyryyttääkseen tai kiristääkseen häntä.

Tietojen paljastaminen

Jonkun yksityisten ja henkilökohtaisten tietojen, kuten osoitteen, puhelinnumeron tai työpaikan paljastaminen tai julkaiseminen tarkoituksena häiritä tai vahingoittaa häntä.

Verkossa tapahtuva vihapuhe

Syrjivän, rasistisen tai provosoivan sisällön levittäminen verkossa, kohdistettuna yksilöihin tai ryhmiin heidän rodun, uskonnon, etnisen taustan, sukupuolen tai muiden ominaisuuksien perusteella.

Verkkovainoaminen

Jonkun verkkotoiminnan pakkomielteinen seuraaminen, hänen yksityisyytensä loukkaaminen ja pelon ja/tai ahdistuksen aiheuttaminen.

Kiusaaminen/trollaaminen

Provosoivien tai loukkaavien viestien jakaminen verkossa voimakkaan tunnereaktion herättämiseksi tai keskustelujen ja foorumien häiritsemiseksi.

Pikapoistuminen
Feedbackexternal link icon