Tarkistuslista muuttoa varten

Muista muokata tätä tarkistuslistaa tarpeidesi ja olosuhteitesi mukaan. Onnea muuttoon!

Suunnittele ja järjestä

Määritä muuttopäivämääräsi ja luo aikajana. Tee luettelo tehtävistä, jotka on suoritettava ennen muuttoa, sen aikana ja sen jälkeen. Luo budjetti muuttokuluja varten.


Ilmoita muutostasi asianosaisille, esimerkiksi vuokranantajallesi.

Tee muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus ja osoitteenmuutos hyvissä ajoin varmistaaksesi, että postilla, pankeilla, vakuutusyhtiöillä ja muilla asiaankuuluvilla tahoilla on ajantasaiset tiedot.

Irtisano tai siirrä palvelut

Ilmoita tarpeen mukaan palvelujen (sähkö, vesi, internet, jne.) katkaisemisesta tai siirtämisestä.


Peruuta kaikki olemassa olevat tilaukset tai palvelut, joita et enää tarvitse.

Pakkaaminen ja lajittelu

Kerää pakkaustarvikkeita, kuten laatikoita, teippiä, kuplamuovia ja tusseja. Aloita ei-välttämättömien tavaroiden pakkaaminen hyvissä ajoin. Merkitse laatikot huoneiden ja sisällön mukaan helpottaaksesi purkamista.

Järjestä muuttopalvelut

Tutki ja ota yhteyttä muuttoyhtiöihin saadaksesi tarjoukset ja ajoittaaksesi muuton. Vertaile hintoja, palveluita ja arvosteluja valitaksesi luotettavan ja hyvämaineisen muuttoyrityksen.


Jos et käytä muuttopalveluita, muista pyytää hyvissä ajoin apua ystäviltä ja sukulaisilta.

Järjestä siivous ja korjaus

Puhdista koti huolellisesti ennen muuttoa. Tee tarvittavat korjaukset tai tilaa ammattilainen, jos vuokrasopimuksesi tai asunnon myyntikuntoon saaminen sitä vaatii.

Ilmoita ystäville ja läheisille

Ilmoita ystäville, perheelle ja tärkeille kontakteille tulevasta muutostasi. Anna heille uusi osoitteesi ja yhteystietosi.

Pakkaa välttämättömien tarvikkeiden laukku

Valmistele laukku, jossa on välttämättömät tavarat, joita tarvitset heti saapuessasi uuteen kotiin, kuten hygieniatuotteet, vaihtovaatteet, lääkkeet, tärkeät asiakirjat ja välipalat.

Viimeinen kierros kodissasi

Suorita kotisi viimeinen läpikäynti varmistaaksesi, että kaikki on pakattu ja kunnossa. Dokumentoi kiinteistön olemassa olevat vauriot, mikäli tarpeen.

Muuttopäivä

Ole paikalla muuton aikana valvomassa ja antamassa tarvittavia ohjeita. Ota joku mukaasi, jos on olemassa väkivallan vaara. Pidä tärkeät asiakirjat ja arvoesineet mukanasi sen sijaan, että pakkaat niitä muuttoautoon.

Laatikoiden purkaminen ja asettuminen

Pura laatikot huone kerrallaan ja keskity ensin olennaiseen. Ota aikaa huonekalujen järjestämiselle, sisustamiseen ja uuden kodin oman näköiseksi ja kodikkaaksi tekemiseen.

Pikapoistuminen
Feedbackexternal link icon